Ridpass i solnedgången

Idag blev det ett roligt men jobbigt ridpass för oss båda, Jasuska var både pigg och stark, så vi gjorde miljontals övergångar och tempoväxlingar. Stundtals var hon så himla fin, vilade på steget och gick kvar i samma takt, men strax efter ilade hon iväg igen så jag fick markera med att göra halt, men det blev bättre ju längre passet gick.

Värmde upp länge i skritt, gjorde mycket sidvärtsrörelser och så provade jag på skrittpiruetter också, både stora och mer centrerade. Provade rida med enhandsfattning, det var faktiskt riktigt roligt, Jasuska var med på noterna direkt och jobbade på bra. I traven började jag med att rida på stora voltspår och bryta av till skritt, skritta 3-5 steg och sen trav igen. Red serpentinbågar också, det var superbra för att få med bogarna i svängarna. Tog en skrittpaus innan vi fortsatte jobba traven lite till.

Efter att vi kämpat lite mer i traven gick vi över till galoppen, i vänster varv blev det riktigt bra galoppfattning och även galopp från det, hon hade så lugn takt i galoppen, det kändes så lätt och enkelt. Var frestad att galoppera länge när hon galopperade så bra, men sansade mig och återgick till att fatta galopp istället. I höger varv var det krångligt istället, hon har bytt varv nu, förr var höger galopp lätt och vänster var svår, men nu är det alltså tvärtom. Bara att kämpa vidare med galoppfattningarna även fast det är jobbigt. Vi fick iallafall till ett par bra fattningar i höger varv också, nöjde oss där och travade av.

Stackarn var så svettig att jag hon fick stå med fleecetäcke och ett annat täcke på för att torka medan jag pysslade på med att fixa efter ridpasset, när hon var torr fick hon gå ut i hagen igen och äta hö. Blev så himla frusen i stallet, men nu är jag hemma igen och ligger och värmer mig i soffan, ska jobba inatt så jag laddar batterierna inför det. Vi hörs imorgon!

Trött efter ridpasset, hon blev så svettig :heart:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *