Hoppträning

Idag hopptränade vi för Jari Sneck, det var superroligt! Ridbanan var dock hård som tusan, så handbromsen var fastkilad på Jasuska, men vi fick anpassa oss efter ridbanan bara. Han hade bra övningar och tog det efter vår nivå, mitt självförtroende har inte varit på topp i hoppningen det senaste, så det var skönt att han förstod och tog en enkel övning för oss, med ingång i trav till ett kryss, sedan ca 7 meter till ett kryss/räcke.

I uppvärmningen var hon spänd till en början, men hon slappnade av fint efter lite övergångar mellan skritt och trav, och när jag satt ner i sadeln. Har märkt att hon kommer mycket bättre till jobb om jag bara sätter mig ner i sadeln i traven (efter lite lätt trav förstås) och jobbar henne så istället.

Efter att vi värmt upp började vi hoppa, började med cavaletti i trav för att bekanta oss, och sen höjde vi upp hindren lite grann så det blev kryss-kryss, och sen kryss-räcke. Fick till riktigt fina språng vissa gånger (finns video på min instagram @lifewithdaniela), och andra gånger kom vi in för sakta, jag höll inte om med skänklarna och det blev kråkhopp av det hela, haha. En gång stannade hon till framför sista hindret, och jag hann tänka ”jaha, nå vi börjar om igen då” så hoppar hon från stillastående :joy: stackars Jasuska, det är inte lätt med en nybörjare till hoppryttare på ryggen, haha.

 Ett fint språng, nöjd med oss båda här!

 Sista gången travade vi över det sista hindret, ser ni skummet vid sidostycket på tränset? Så svettig, stackarn :heart:

Efter att vi var klara med träningen så skrittade jag av henne i åtminstone 30 minuter, hon var så himla svettig. Hon orkade knappt gå på grusvägen från stallet, hon var heelt slutkörd haha. Hon fick äta sitt kraftfoder i stallet samtidigt som hon fick ha fleecetäcket på sig, och medan hon åt så plockade jag undan alla grejer. Ställde henne ute på gården vid stocken, där fick hon stå och äta hö medan jag städade undan de sista hindren. Jag la på hennes vanliga täcke istället för fleecetäcket, och så fick hon vara på ridplan medan jag mockade hennes utebox och fyllde på spån och vatten. Hon var inte speciellt intresserad av att gå in i hagen igen, fick dra in henne dit, typ :joy:

Ren och fräsch box med nytt spån


Vattenbaljan påfylld. Plankan ni ser la jag dit, marken är lite ojämn under så den lutade framåt tidigare.

Allt som allt, en riktigt mysig dag i stallet. Jag är helt slutkörd nu, och ska lägga mig i soffan och vila/slötitta på Bones en stund innan jag ska laga mat åt mig. Ha en riktigt mysig lördag, så hörs vi imorgon igen! :heart:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *