Trött å slut

Jävlar vad jag fryser efter dagens stallbesök, brrr!! Då var det inte ens minusgrader ute idag, pust. Jag måste verkligen investera i ordentliga vinterkläder till stallet, ett plagg i taget.

Åkte dit till efter 15 iallafall, Jasuska blev skodd och Maria behövde åka hem så jag var där tills hon var färdigskodd. Hon stod och snarkade medan hovslagaren skodde, sen fick hon gå ut i hagen medan Mira fick springa på ridplan. Efter att Mira hade fått springa så fick också Jasuska göra det, hon tyckte det var ovant med broddarna, så hon ville inte springa så mycket, men hon fick röra på sig iallafall och vänja sig, så nu är hon vinterredo!

Stannade kvar och hjälpte till med kvällsfodringen innan jag åkte hem. Blev ju inte så mycket gjort i stallet idag, men jag är ändå jättetrött, haha. Ska diska lite och vika tvätt nu när jag ätit lite mat, och så ska jag läsa lite böcker. Hittade en bok om hästens biologi på biblioteket, så den ska jag ta och läsa ikväll tänkte jag, det blir mysigt!

Imorgon är det fredag, och jag ska till stallet då också. Anjelica kommer med mig, jag har att dona med för att förbereda inför lördagens hoppträning. Jasuskas ben ska tvättas rena och klippas, hennes utrustning ska putsas, och så ska hon ridas också. Det blir ett pass för att rida igenom henne, får se hur det går, är hon allt för spänd tar jag bara och motionerar henne så hon får springa av sig.

I tisdags blev det en uppsutten skrittur på cirka 20 minuter. Då blev det att gå försiktigt, hon hade inga vinterskor på sig då, så vi fick undvika alla frusna vattenpölar för att undvika risken att halka.

Bild från ett par månader tillbaks :heart:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *