Sönderklippt stövel + ridpass

Igår kom ju Anjelica med mig till stallet, som jag sa i mitt förra inlägg, men det gick sådär om jag ska vara ärlig, haha. Kom dit och började göra Jasuska i ordning, när jag skulle ta på mig mina ridstövlar fastnar dragkedjan. Paniken var ganska påtaglig där kan jag meddela! :sweat_smile: Dragkedjan fastnade en bit ovanför hälen, så fick inte av mig stöveln heller. Det var alltså själva ”läppen” eller vad det nu heter, som ligger mellan dragkedjan och benet när man drar upp den, som åkte in i själva huvudet på dragkedjan. Den gick inte att rubba, varken uppåt eller neråt, så efter en timmes kämpande gav vi upp och klippte sönder stöveln. Jag ville gråta där och då, mina 2 månader gamla stövlar :sob:

Jag mejlade Hööks idag och ska se om de går att reklamera, om inte så för jag dem till skomakaren så får han försöka fixa dem istället. Det borde inte bli så himla dyrt, vi får se hur det går.

Anyway, ridpasset då, det gick bra, fick tyvärr rida i mörkret igen, men det var helt okej, hon var lite spänd i det läskiga hörnet, men det gick ändå helt okej. Hon var lite spänd och stretig i början, men efter tempoväxlingar och övergångar blev hon väldigt fin, fick till både skänkelvikning och öppna i trav, hon var sååå mjuk och lugn. Red med pelhambettet idag och hade dressyrsadeln, kändes riktigt bra med den nya padden jag hade köpt, ska visa bättre bilder nån dag!

Efter uppvärmning i skritt och trav övade jag på galoppfattningar, jag har svårt för dem, och Jasuska måste öva på att träna upp styrkan i galoppen. Vissa fattningar blev lite stressade och snabba, men några fattningar fick jag till från en lugn, balanserad trav. Speciellt en fattning fick jag till, blev så nöjd med den. Hon var så lugn, lyfte en fin galopp med aktiva bakben. Ur den fattningen kom en rund, fin galopp. Galopperade bara i 3 språng innan jag bröt av, kvalitet före kvantitet! Även övergången ner till trav blev bra och balanserad, så nöjd! Efter det kände jag att det fick räcka med galopp, så vi avslutade för dagen (efter att vi varvat ner såklart).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *