Spänd Jasuska

Idag hade jag fullt upp kan jag säga, Jasuska var så himla spänd idag. Jag red sent idag, så det blev mörkt när jag red, fick lägga på belysningen på ridbanan. Den bortre halvan var så läskig, först såg hon vit tråd som låg ihoprullad i ett hörn, den var ju inte där tidigare, så jag fick visa henne den först, några gånger kastade hon sig åt andra hållet innan hon vande sig haha. Sen var det tydligen bara läskigt där överlag, hon genade inåt och ställde sig utåt, hon stod emot skänkeln och var allmänt jobbig och pigg.

Efter mycket övergångar, volter och tempoväxlingar började hon slappna av i traven. Jag red med det tredelade tränsbettet idag, så det kanske var därför det var lite krångligt att rida, när hon blivit riden på pelham ett par dagar i sträck. Efter en stund blev hon fin iallafall, traven var super idag. Så himla nöjd med henne! Galoppen var lite jobbig idag tyckte Jasuska, men vi fick relativt lugn galopp och i bra form i båda varven. I det läskiga hörnet var hon dock riktigt fånigt, fick inte ut henne i hörnen och hon sprang med huvudet utåt och ökade på galoppen efter hörnet, fick stanna henne ett par gånger för att markera att det inte var ok att rusa iväg, sen gick det bättre.

Stundtals var hon så himla fin, bogarna på plats, fint tramp och lugnt tempo i traven. Fick till och med lite skänkelvikning i trav, hon brukar ha allt för bråttom för att man ska hinna få lite steg åt sidan, men idag gick det så bra. Öppna var för svårt idag, jag får försöka med det nån annan dag istället. Det är så roligt när det som var helt omöjligt tidigare går att göra ganska smidigt nu. Jag provade också rida ett dressyrprogram, precis före blev hon jättespänd så det gick inget vidare… Vi får prova igen en annan dag, då ska jag rida bättre också och verkligen planera min ridning, jag blir lite sladdrig och hastig och planerar inte så bra. Jag är ju inte så van att rida program, så det är väl därför isåfall. Bara att träna vidare, som vanligt :wink:

Jag ska ta med mig Emilia och Anjelica på tisdag, de ska knäppa lite bilder på oss, vill ha ridbilder :heart: Hon var så fin när Maria red igår, blev så fina bilder så jag blev superinspirerad av det, haha. Anyways, jag har en ledig natt från jobbet, så jag ska bara chilla nu och umgås med Dixie, imorgon flyttar hon nämligen. :sob: Dans allergier har eskalerat så vi kan inte ha kvar henne. Jag är så ledsen över detta, men hon får det bra i sitt nya hem :heart:

Gammal bild från i somras

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *