Dagens ridpass

Idag red jag Jasuska efter ett par dagars uppehåll, hon var väldigt pigg men samtidigt inte framme för skänkeln, så jag fick jobba på ordentligt för att få henne med mig.

Jag provade ett nytt bett idag, Maria har köpt ett rakt pelham med korta skänklar, så jag tänkte att jag kunde testa det när jag väl skulle rida. Red med dubbla tyglar, lite ovant för mig som senast ridit med dubbla tyglar för typ fyra-fem år sedan. Hon var iallafall väldigt fin, kunde rida nästan uteslutande på den översta ringen, och vid ”nödfall” ta i den nedre ringen, då kom hon tillbaks till mig superfint. Efter sjutusen övergångar och tragglande genom vattenpölarna började hon bli mer avslappnad och jobbade på bra, jag kunde sätta mig ner i traven och jobba på, hon blev riktigt fin och travade i lugn och fin takt, hon började till och med trampa lite ”uppåt” eller vad man ska säga.

Galoppen var jobbig idag, men jag fick iallafall galoppen fattad, de senaste ridpassen har hon galopperat 2-3 språng och brutit av för att det har kommit en vattenpöl under hovarna, och alla vet ju att vattenpölar är hästmördare…. :joy: Efter ett par mindre bra fattningar kom hon igång fint och hon jobbade på riktigt bra i galoppen, fick en riktigt härlig känsla på ryggen.

Avslutade med en galopp på grusvägen utanför stallet och skrittade sedan av. Hon blir lätt lite väl pigg på uteritter, men med den här betslingen gick det riktigt bra att få henne bromsad utan att behöva ta i.

Spolade av benen och svetten på henne och så fick hon stå och äta sitt kraftfoder med fleecetäcke på medan jag plockade undan utrustningen och tog hand om mina stackars leriga stövlar, de var verkligen inte fina med all lera på dem, haha. Sen stretchade vi och hade det allmänt mysigt, innan hon fick gå ut i hagen igen och äta kvällsmat.

På fredag är det dags att åka till stallet igen, blir troligen en uteritt då eller bara dressyr, vi får se helt enkelt. Jag är redigt hoppsugen men ridbanan är lite för kladdig än. Jag hoppas på uppehåll så ridbanan (och hagarna) torkar upp.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *