Provar på nytt bett

Idag provade jag på ett nytt bett till Jasuska, ett rakt äppelbett från Horze (länk). Hon verkade inte vara helt såld på bettet, i skritt och trav gick det hyfsat men i galoppen var det inte lika bra. Får ge det en till chans imorgon och se om hon gillar det bättre då. Annars byter jag bett tills lördag och har det vanliga tredelade bettet igen.

Passet var ändå relativt bra, försökte få henne framme för skänkeln och kroppen uppmjukad. I traven började hon lätt rusa, men behövde bara en förhållning och en långsammare lättning så gick det lite bättre. Nu vet jag inte om det var bettet eller dagsformen som gjorde att hon började rusa och var lite spänd… Men blir hon inte lugnare tills imorgon så kör vi på det tredelade istället och många övergångar istället. Hon tycker det är jobbigt med övergångar och rusar helst in och ut ur dem, samtidigt som hon drar upp huvudet och sänker ryggen. Vi kämpar vidare!

Det är konstigt, när vi travar på banan och jag försöker göra skänkelvikning eller öppna är det jättesvårt att få till dem, antingen tvärar hon inte alls eller så stannar hon, men när jag gör det på grusväg så flyter det på utan några problem alls… Så frustrerande, men det är som allt annat – bara att träna vidare. Vi avslutade med en galopp på grusvägen och sen skrittade vi hela vägen tillbaks till stallet, hon var så fin på grusvägen.

Jag skulle verkligen vilja gå på nån sitskurs eller bara kunna träna en gång i veckan/en gång varannan vecka, men då ska man ha pengar till det också… Det har jag inte nu, tyvärr. Får spara ihop och försöka sikta på en gång i månaden eller nåt sånt istället.

Bild på geten idag med nya bettet, syns inte så bra på bilden dock :joy:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *