Harri igår

Hej! Igår for jag till Sundom och red Harri. Jag har ju bara ridit honom tre gånger, så jag har ju inte hittat alla knappar på honom, men oj så härlig han är att rida! Han har varit på tillridning/träning i någon månad, så det var stor skillnad sedan jag sist red honom. Jag red ett lättare pass bara, 35 minuter uppsuttet och 10 minuter framskrittning för hand.

Harri var sååå fin! Var väldigt fin och pigg, i början var han lite spänd (kompisen sprang och gnäggade i hagen), men han kom snabbt till arbete och slappnade av fint. När jag rider Harri får jag fokusera mest på min sits och att jag inte faller över halsen på honom, han har så stor trav så det känns som om man rider en storhäst på 180cm haha. Det är svårast för mig i övergångarna, men när vi kommit igång i traven går det lättare. Måste träna min bål mer så jag har styrka att hålla mig upprätt i sadeln. Red många skänkelvikningar också för att mjuka upp honom i kroppen.

Senast jag red honom var galoppen väldigt svår, men nu fattade han lätt åt båda hållen och galopperade fint. Det gick bra de första gångerna, men sen blev fattningarna lite hastiga och stressiga, bara på grund av mig. Jag får liksom nån inre stress när jag ska fatta galopp, så min hjärna tänker för mycket, grötar ihop alla hjälper och det blir pannkaka av hela grejen. När vi fick en bra fattning åt varje håll efter min lilla meltdown så avslutade vi för dagen, var ändå väldigt nöjd med ridpasset och Harri var superduktig och gjorde sitt bästa utefter förutsättningarna jag gav honom.

Tog av all utrustning, borstade honom och gav lite morötter som belöning, och sen gick vi ut till hagen igen. Harri var supernöjd och ställde sig och gosade med sin kompis i hagen, och jag gick in och mockade hans box och fyllde på hans vattenhink innan jag åkte hem, efter x antal timmar utomhus så var jag vrååålhungrig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *