Jag fick tugga grus

Hello! Igår hoppade jag som sagt, som ni läste i rubriken så fick jag tugga grus, haha, men mer om det längre ner.

Kom iallafall till stallet efter 12, gick och byggde bana först. Blev nästan övningen ”huset”, men utan själva skorstenen, hade inte tillräckligt med hindermaterial vid ridbanan för det. Hade kunnat gå och hämta mer bommar från ridhuset, men jag orkade verkligen inte, haha.

Här ser ni min lilla bana, blev lite hipp som happ men det funkade! Fick träna inramning på bommen med bara ett cavalettiblock på. Började värma upp på de små kryssen och det lilla ”räcket”, hon hoppade bra. Ridbanan är ju inte den största, så det blev omhoppningssvängar överallt haha. Hoppade banan i trav och föll in i galopp lite när det kändes bra.

Det blev knas när vi kom på det gröna krysset i hörnet i galopp en gång, redan när vi kom genom svängen kände jag att nej, det här blir inte bra. Jasuska kom allt för nära och gjorde ett kråkhopp rakt upp i luften för att kravla sig över. Det resulterade i att hon sköt mig ur sadeln och jag landade på halsen, hon stannade efter hindret och jag flög av rakt framåt. Landade på knäna, höften, rumpan, axeln och sist slog jag i huvudet (inte hårt dock). Lämnade kvar på marken en stund och låg och kände efter så alla lemmar var hela. Hörde hovslag, så jag tänkte att nu springer nog Jasuska iväg, nä, hon kom fram till mig och nosade på mig, sötnos!! :heart:

Sänkte ner hindret några hål för att få tillbaks självförtroendet, kändes bra när jag hoppade upp igen trots att jag var öm i kroppen. Travade runt lite och tog lite galoppfattningar. Hon var så lugn och fin, inte en tendens till att dra iväg som hon kan göra ibland. Världens finaste häst. Hoppade de andra hindren i trav och samma hinder i trav också, då kändes det bra. Fattade sedan galopp och tog hindret i galopp åt båda hållen, gick så bra. Jasuska hoppade jätteförsiktigt efter att jag ramlade av, nästan som att hon inte ville att jag skulle ramla av igen.

Efter att vi hade avslutat bra med hoppningen så travade jag av på långa tyglar och sen skrittade vi en lång stund. Hon blev riktigt trött, så jag duschade av henne och så fick hon gå ut i hagen en stund igen. Hon rullade ju sig såklart direkt, sötnos! Plockade bort hindren från ridbanan och mockade boxen före jag for hemåt.

Hon kommer säkert ha träningsvärk idag, så det blir nog ett lättare pass på ridbanan i alla gångarter så hon får sträcka på benen lite. Avslutar säkert med en skrittur på grusvägarna så hon får lite annat underlag under hovarna. Ska putsa hennes utrustning idag då hon åker till Jeppis på söndag, så det är gjort tills dess och allt är rent… Det är dessutom ett tag sen jag har putsat utrustningen, så det är nog dags! Vi hörs senare!

Sötnosen medan vi skrittade fram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *