Dressyrpass i ösregn och uteritt i sommarvärme

Hej! I förrgår red jag på ridbanan i ösregn, det var ingen höjdare tyckte Jasuska, haha. Ridbanan var i princip en pool så hon var tittig och ville inte gå fram, svårt att få henne framme för skänkeln när hon kunde tvärstanna på grund av vattnet. Iallafall, vi red på ridbanan i ca 30 minuter, och sen skrittade vi av på grusvägarna och i skogen. På ridbanan fokuserade jag mycket på övergångar och tempoväxlingar, samt så gjorde jag mycket skänkelvikningar och framdelsvändningar, både större och mindre. Hon kämpade på bra trots att hon inte gillade ösregnet och vattnet på ridbanan.

Provade också att rida igenom lätt C dressyrträningsprogram, det kändes faktiskt helt ok. Första gången vi red igenom programmet för ett par månader sen kändes det rent ut sagt skit, det gick inte att galoppera i vänster varv och vi hade nog inte många vägar på rätt ställe, haha. Det var kaos helt enkelt. Nu gick det bättre, det hade gått ännu bättre om inte ridbanan hade varit dränkt, men det måste man ju öva på också! Jasuska är svår att rida i kort trav, jag måste lära mig att komma ner i sadeln, dels slappna av men också komma till ridning. Det är klurigt med ridning, haha. Alla vägar var på rätt plats när vi red igenom programmet, men jag fick lite fel gångarter här och där när hon blev spänd pga vattnet, men mycket bättre än sist iallafall! Nu kunde vi ju galoppera i vänster varv iallafall. Det är svårt med galopp snett igenom, hon bryter gärna av halvvägs och vinglar, så det finns mycket att förbättra där.

Igår red jag ut, det började lektioner när jag var klar att börja rida, så jag tog en uteritt istället. Blev mycket skritt och lite galopp och trav. Jasuska var riktigt fin, sådär lagom pigg. Dock såg hon en massa läskiga monster överallt som försökte äta upp henne, så jag fick påminna henne om att det inte var farligt, stackars liten ;-) vi stannade bland annat och hälsade på några barn som ville klappa, så jag hoppade av där och de fick klappa en stund… Familjens hund kom plötsligt rusande och sprang och skällde på Jasuska och sprang bakom henne… hon är inte speciellt förtjust i hundar, så det var en jäkla tur att hon inte sparkade. Det var överlag en riktigt härlig uteritt, vi var ute i lite mer än 1,5h och det var helt underbart väder ute. Sommarvärme, men med en lätt bris.

Idag ska jag också till stallet, planen är att vi ska skutta lite hinder. Ska försöka åka ut till stallet till runt 12-tiden så får jag förhoppningsvis vara ifred på ridbanan och har all plats som behövs. Och så får vi hoppas på att ridbanan har torkat upp så den är ridbar, såklart! Jag tror att jag ska lägga upp en bana på typ 3-4 hinder. Finns bara 3 par hinderstöd men har ju 2-4 st cavalettiblock att använda också, så det får duga isåfall. Jaja, jag får se vad jag klurar ihop! Vi hörs sen, ska försöka få lite filmer :smile:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *