Dagens ridpass

Hej på er! Som jag gissade så var Jasuska väldigt spänd idag efter fyra dagars vila. Dessutom var alla hästar ute i beteshagarna, så hon höll på och gnäggade efter dem (har aldrig hänt förr under ridning, jag blev nästan chockad när hon började gnägga, hahaha!) och spände sig och höll på som en galning haha. När hon blir såhär spänd så är det bara att fortsätta rida framåt och rida övergångar och ignorera hennes funderingar, trots att det är frustrerande ibland. Idag gick det asfort när man red mot hagarna, och så var handbromsen i när man red från hagarna, haha. Inte är det lätt när man är en ensam stackars häst.

Jag red i ungefär 45-50 minuter, i princip tills hon inte var så himla spänd längre och kunde gå i samma takt i alla gångarter och hålla gångarten utan att öka eller sakta ner. Gjorde många skänkelvikningar och öppnor för att få henne uppmjukad i kroppen. Red även 90 graders vändningar, fokuserade på att hon i princip skulle stå på samma ställe med bakbenen och flyttade frambenen istället. Hon vill gärna gå utåtställd ibland, så jag får påminna henne om att man ska gå rak/lite ställd inåt. Mot slutet gick det iallafall bättre, jag gav mig när hon kändes relativt avslappnad, sen skrittade jag av för hand och så gick vi in i stallet. Hon stod och halvsov medan jag plockade av utrustningen, sen duschade jag av henne, hon blev väldigt svettig.

Imorgon är planen att rida ett mer trimpass, likt det idag men mer fokuserat på detaljer och programdelar. Hoppas det går vägen, vi får se hur hon känns när jag sitter upp imorgon! Nu ska jag chilla före jobbet, vi hörs mer imorgon!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *