Svävar på moln ♥

Fin Jasuska :heart: den här bilden är inte från idag dock!

Hej! Idag var jag till stallet, och åh vad bra det gick att rida idag! Fick en fantastiskt fin känsla, så synd att jag inte hade någon med mig som kunde fota och filma. Maria hade skickat iväg Wintec-sadeln (på bilderna) på utprovning till en som var intresserad, men den passade inte hennes häst, så vi fick tillbaks den. Jag åkte via Maria idag och hämtade ut sadeln till stallet igen. Fick med mig en padd också som vi skulle lägga under sadeln, den hade fått bomvidden breddad så den var för bred för Jasuska, men med padden emellan blev det perfekt!

Sadeln med padden på.

Jag började såklart med att värma upp i skritt, fokuserade mycket på att ställa henne inåt och böja henne runt innerskänkeln. Det regnade idag, men bara lite duggregn så det var ändå helt hanterbart, hehe. Kortade förresten mina stigläder med kanske 1-2 hål idag, kändes superbra faktiskt! Kunde lägga mer vikt i stigbyglarna och verkligen sitta ner i sadeln. Ställde upp ett litet kryss idag på ridbanan, tänkte att det skulle vara roligt att skutta över lite grann, för att se hur sadeln kändes.  Jasuska var jättefin från början till slut, hon jobbade på väldigt bra och gjorde sitt allra bästa hela tiden. Hon ilade iväg ett par gånger i traven, men hon lugnade ner sig snabbt med en halvhalt och lite långsammare lättning i traven än travtakten.

Vi travade över krysset först i båda varven innan jag började galoppera. Galoppen var så himla fin i höger varv, hon var lugn och jag kunde verkligen sätta mig ner i galoppen och jobba den, och böja henne runt min innerskänkel. När hon svarade för skänkeln blev hon så himla fin i högra varvet. I vänstra varvet var det som vanligt svårare, men det kändes helt okej i vänster varv idag också, jag satte mig ordentligt i sadeln och rätade upp mig och tänkte att jag ”lyfter” upp henne, hon ligger nästan ner i kurvorna när man galopperar i vänster varv, så det är lite hipp som happ med det, haha. Bara att träna vidare, ska verkligen jobba med galoppfattningarna i vänster varv nu så hon får bygga muskler i bakdelen.

Jag är så stolt över att jag vågade mig på att galoppera i anridningen mot krysset, och ännu stoltare över både min och Jasuskas insats. Jasuska var lugn före, över och efter hindret, hon drog inte iväg, hon bockade inte och drog inte ner huvudet som hon kan göra ibland. Det var en jämn fart helt enkelt, och jag var inte rädd en enda gång (!!!!). Och vi kom rätt varje gång också, trots lite dålig galopp några gånger så att hon bröt av till trav före hindret, men det löste hon galant ändå. När vi kom nästa gång på hindret såg jag till att ha tryck i galoppen, då blev hoppet automatiskt mycket bättre. Jag satt bra över alla hinder (tror jag), det kändes superbra och jag hoppas verkligen att mina skänklar var på rätt ställe och med hälarna nere. Såna gånger man verkligen önskat att man hade någon med sig som kunde fota/filma, typiskt! Lite jobbigt dock med att jag ville ta ner hälarna, men foten gled ur stigbyglarna för att plattorna inte var tillräckligt räfflade, damn it!

När vi hade hoppat klart för dagen så började jag trava av, hon var sååå fin!! Började länga tyglarna för att hon skulle få sträcka huvudet framåt och neråt. Först ilade hon iväg ”som vanligt”, men efter en förhållning och ett ptrooo och långsammare lättning blev hon sååå fin. Red på heeelt långa tyglar i slutet och hon travade lugnt och taktfast, och sträckte fram huvudet mot marken. Det här fick mig nästan att börja gråta, hon var så himla fin. Det har aldrig hänt att hon har travat sådär lugnt förr utan att jag hållit i henne och behövt bromsa, det var så himla härligt. Vi travade i båda varven i typ 5 minuter, sen saktade vi av till skritt. Skrittade i typ 5-10 minuter på halvlång tygel, gjorde lite volter och sidvärtsrörelser innan jag hoppade av, spände upp sadelgjorden och skrittade av för hand i ytterligare 10 minuter före vi gick in i stallet.

Mockade boxen och donade i ordning den, sprejade snabbt sårsprej på såret och så fick hon gå in i boxen och äta kvällshö, mums tyckte hon. Själv fixade jag i sadelkammaren och hängde upp sadeln på en ledig hängare, en häst har åkt på bete över sommaren så vi fick ta den tills vidare. Nu behöver inte sadlarna trängas på samma hängare, så det var riktigt skönt!

Jag ligger i soffan och laddar upp för jobb… mitt i semestern… Nåja, jag får extra lediga dagar i höst då! Vi hörs imorgon!

 Sadeln på plats, fint blev det!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *