Studentfotografering

Hej! Igår var det en lång dag för mig, jag steg upp vid 10 och gjorde mig i ordning, min kusin blev student så vi skulle till dimissionen och hennes studentfest. Knäppte hur många bilder som helst under dagen, vi åt gott på kalaset, jag åt så jag inte blev hungrig förrän nästa dag, haha.

Hade även äran att ta hennes studentfoton, det var min första ”klassiska” studentfotografering (fotade Elin och hennes häst Måne förra året), så det var riktigt spännande. Vi hade lite snålt med tid på oss, men ca 20-30 minuters fotande räckte till bra ändå. Här är ett par bilder på Viktoria, har publicerat fler på fotobloggen! (länk)

Jag är väldigt självkritisk när det gäller fotografering, men jag är väldigt nöjd med de här bilderna, jag tycker att jag lyckades väldigt bra trots att mitt objektiv inte är det bästa. Det är ett kit-objektiv, så det drar ner kvaliteten ganska mycket mot hur bra det skulle kunna vara, tror jag. För att bilderna skulle ha varit top notch hade jag velat ha en reflexskärm för att jämna ut skuggorna i hennes ansikte.

Angående objektiv så skulle jag vilja ha
– ett 40 eller 50 mm objektiv med mycket ljusinsläpp, för porträtt
– ett 10-18 mm med mycket ljusinsläpp, för vardagsbilder och norrsken
– ett 70-300mm med snabb autofokus, för sport- och djur/naturfotografering

Drömmen hade varit att ha en Canon 5D mk IV, men bara kamerahuset är svindyrt… då blir det typ lika mycket till om man ska ha bra objektiv också, pust!

Nåja, enough babbel om fotoutrustning, vi hörs imorgon! :heart:

2 thoughts on “Studentfotografering

  1. Bilderna blev ju riktigt bra :) Ett litet tips är att köpa kamerautrustning begagnat, eftersom de väldigt snabbt sjunker i värde trots att de fungerar felfritt. På så sätt sparar du ganska mycket pengar! Min dröm är ju också att skaffa 5d mark iv, men det fått nog vänta lite till :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *