Dagens ridpass och stallpyssel

Tjo! Idag var jag till stallet igen, hade med mig prylarna som jag köpt i Tuuri och Seinäjoki åt Jasuska. Provade först det fina pannbandet jag köpte åt henne, åh vad det var fint! Mockade boxen så det var gjort, sen plockade jag i ordning sjuklådan jag hade köpt, nu är alla sårprodukter, pälsglans osv i lådan, superbra! La upp boxskylten jag köpte åt henne också, den blev jättebra den med. Hämtade sedan in pållan och gjorde henne i ordning för ridning. Vi får förhoppningsvis ny sadel den här veckan (säljaren skulle posta den imorgon), så det ser jag verkligen fram emot. Precis när jag kom ut på ridbanan började det regna, men det duggade bara lite, så det var inte så farligt.

Jasuska var först väääldigt trög och inte alls framme för skänkeln, jag drev, drev och drev när vi skulle trava men hon skrittade bara snabbare. Tog ett kort spö så jag skulle kunna peta till med spöt för att förstänka skänkeln, behövdes bara 1-2 påminnelser så gick hon bra sedan. Då kom nästa problem – hon blev för framåt. Jag fick istället hålla tillbaks henne, i traven var det helt hanterbart men i galoppen ville hon helst bara springa fooort, haha. Hade bommar på marken, enligt bomövningen klockan. Övningen gick bra i skritt och trav, men jag tog bara stora svängar i galopp och försökte inte pressa mig in, det är lite för svårt för oss just nu. Snart kanske det går!

Efter mycket tragglande släppte spändheten hos henne, hon började trava lugnt och med bra takt, utan att försöka kuta iväg snabbare. Hon började sänka huvudet och jobba med bakbenen och ryggen, och jag kunde fokusera på min sits och inverkan. Hon var så duktig!! Jag red omkring med ett leende på läpparna och tårar i ögonen, vilken härlig känsla det var.

Hon blev suuupersvettig efter ridpasset, så jag duschade av henne i stallet och rengjorde såret. Provade på en ny produkt jag köpte på Hööks, nämligen en wound cream från Horseware. Den verkade riktigt intressant, som Helosan fast i nästan helt fast form. Hoppas på att detta ska ge såret den sista knuffen och läka det. Det är på god väg nu! La in sjuklådan på en hylla, så nu har vi en egen liten låda där, tjoho!

Imorgon blir det troligen ett barbacka-pass, jag ska hjälpa chefen att köra ner de gamla arbetsbilarna till Forssa, så jag kommer inte hem förrän till kvällen. Vi kommer nämligen bli utan sadel, så jag får helt enkelt klara mig barbacka då, hehe. Det ska nog gå bra, får öva på min balans. Vi hörs imorgon!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *