Dagens skuttande

Hallå! Jag kom hem från stallet vid 21-tiden och har sedan dess legat i soffan och halvsovit. Det blev lite oplanerad hoppning idag, jag hade tänkt lite i bakhuvudet att det skulle varit roligt att hoppa något snart, men det var ju riktigt passande att de andra tjejerna i stallet hade tagit fram hinder, så vi passade på att hoppa vi också!

Här är hon fin! Men jag sitter åter igen som en kratta, framåtlutad. Blä! Skärpning på mig!


Haha, jag orkar inte mitt resting bitch face när jag koncentrerar mig :joy:

Det var rätt varmt idag, så jag värmde upp länge i skritt i båda varven och fortsatte med arbetet vi gjorde igår, inåtställd, lugn takt, böjd runt innerskänkeln. Många halter, övergångar och skänkelvikningar gjorde jag också för att få henne alert och med mig. Vi var allt som allt fyra ekipage på plan, så det blev nästan som en liten framhoppning när alla hoppade. Jasuska taggade till rejält när de andra började galoppera och hoppa, kände hur det kröp i benen på henne och hur hon ville galoppera iväg vid minsta lilla tyngdhjälp från mig.

”Banan” vi hade var 2 hinder i en kombination på ena långsidan, låga kryss, sen på andra långsidan hade vi ett kryss på typ 20-30cm. Jag red dock inte banan, kände mig inte helt redo för det då Jasuska kan dra iväg lite efter hinder och gå in på en volt av sig själv. Note to self: träna på att rida rakt fram före OCH efter hindret. Hon hoppade iallafall väl när jag styrde på, och jag satt väl helt ok. Behöver åter igen tänka hälarna ner och fram med skänklarna, samt räta upp överkroppen så jag inte blir som en fällkniv.

Här ser ni hur jag fäller mig framåt, skänklarna åker bakåt och hälarna upp. Ner med jäklarna!

Här är min sits bättre, behöver fortfarande få ner hälen lite, men det är mycket bättre här!

När vi hade hoppat åt båda hållen skrittade jag en stund igen innan jag tog ett par galoppfattningar åt varje håll innan jag skrittade av. Jasuska var såå trött efter det här passet, hon gick och släpade benen efter sig när vi gick de sista varven, och så stod hon och sov medan jag spände upp sadelgjorden och la upp stigbyglarna, även fast den andra hästen på plan gick in i stallet och hon blev ensam. Rengjorde och donade med såret innan hon fick gå in i boxen och äta lite banan, mums!

Nu ska jag snart dra till jobbet, så vi hörs imorgon igen! Då ska jag till Tuuri med Anjelica, det blir skojigt! :smile:

Här ser det bra ut! Jag sitter bra, Jasuska är fin i formen, förutom att hon håller på med mulen, vad hände där liksom? Ser att det högra benskyddet har kanat ner lite, oops!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *