De senaste dagarna i stallet

Hej på er, nu har jag varit lite slarvig med uppdateringen igen, I’m sorry! Drar en kort resumé av veckan i stallet så ni hänger med!

I måndags blev det en väldigt lugn dag, jag mockade bara och gick ut på promenad med henne i repgrimman, det var inte uppskattat från Jasuska när jag korrigerade henne då vi skulle backa, hon blev så sur och frös fast i marken istället, suck haha.

I tisdags red jag på ridbanan, och usch vad det kändes dåligt då. Jasuska stod mot skänkeln och var ofokuserad/slö, jag blev mer och mer frustrerad för att absolut inget funkade. Blev så frustrerad att jag började gråta till sist, haha, så då skrittade vi ut på grusvägen för att avsluta på ett någorlunda positivt sätt iallafall. Köpte med mig Helosan till stallet och engångshandskar, och så tog jag med mig en Aloe Vera sårsprej jag har här hemma. Allt för att det där jäkla såret ska läka nån gång.

Bild från förra veckan, sötnosen!

I förrgår tänkte jag att det var dags för nya tag, jag red barbacka, tyvärr i ridhuset eftersom det var lektion på ridplan, så det var sjukt kvavt där, uäääk vad jag hatar kvava ställen. Ridhuset är ju som sagt ett gammalt växthus, så det blir väldigt varmt där. Det var 17-18 grader när jag var i stallet, så det var väl närmare 25+ i ridhuset. Blev bara skritt och lite trav i ridhuset, fokuserade mest på sidförande rörelser, använde mig av speglarna i ridhuset för att se hur hon gick. Avslutade lugnt med skritt på lång tygel och så fick hon beta gräs utanför ridhuset en liten stund.

Igår kom Maria ut till stallet och höll lektion för mig och Jasuska, halleluja! Jag har inte ridit lektion på gud vet hur många år, så jag har fått en massa fula ovanor på hästryggen, blä! Vet inte hur många gånger Maria sa ”ner med hälen” under lektionen, och hur många gånger jag kom på att jag skulle föra fram skänkeln för att jag drar den bakåt. Maria filmade lite också, och jag blir så frustrerad när jag ser filmerna, då jag drar bakåt skänklarna när jag ska t.ex trava, typ för att förstärka skänkeln (???), vilket är skitdumt eftersom hästar är som allra känsligast bakom sadelgjorden, drar man skänkeln för mycket bakåt så känns det inte för hästen. Jag blir så irriterad på mig själv haha, får börja binda fast stigbyglarna i sadelgjorden så jag inte kan dra skänklarna bakåt för mycket. Vi fokuserade mycket på att hon ska gå ställd inåt på volten, och så flyttade vi bakdelen utåt och inåt på volten också, det gick bra utåt, men inåt var svårt. I traven var det bara att fokusera på att hon skulle gå rätt ställd på volten och i lugn takt. Note to self: när det känns som att hon kommer sakta av till skritt är det bra tempo, då blev hon sååå fin! Vi gav oss när hon travade lugnt i båda varven och gick rättställd, kändes jättebra när vi var klara! Skönt efter några ridpass med dålig ridkänsla.

Avslutade med att beta idag också, mumsigt!

Idag ska jag också till stallet, när det här inlägget publiceras är jag dock hos veterinären med Kalle. Det är troligen ingen större fara med honom, han har haft ett sår i mungipan som jag vill kolla upp för säkerhets skull. Sen på eftermiddagen ska jag till stallet, Anjelica och Emilia kommer med som sällskap och fotar, blir nog roligt! Vi hörs senare! :smile:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *