Recension :: H&M Liquid Lipstick

IMG_5653

Vad det är: Ett liquid lipstick från H&Ms nya skönhetskollektion. Du får 2 ml produkt, och läppstiftet är ett sådant som man applicerar som ett läppstift, och så torkar det till en matt finish.

Färg: Enchanté är en rosa färg. Den ser mer nude ut i tuben, men en helt fin färg. Lite för rosa för min del, hade hellre valt en nude färg som går mot brunt.

Applicering: Lite krånglig applicering, blev lite fläckigt på vissa ställen, så jag fick lägga på två eller till och med tre lager för att jämna till.

Hållbarhet: Jag är INTE nöjd med hållbarheten. Swatchade jättebra på handen, men produkten smulade bort från läpparna efter ca 10 minuter. Även fast jag inte åt eller drack något så kunde stora bitar (!!) plötsligt ramla bort. Dessutom irriterade det mina läppar, så de svällde upp och blev prickiga och röda.

IMG_5660Mina läppar efter 10 minuter. Läppstiftet börjar smula vid mungiporna, plus att det har lagt sig i veck och smetats ut på övre läppraden (applicerade väldigt noggrant dock, slant på nedre läppen haha)

Pris: 7,99€, ett helt okej pris för en sminkprodukt från H&M antar jag.

Sammanfattning: En besvikelse faktiskt. Med tanke på hur mycket H&M har promotat den här nya kollektionen, så skulle man ju hoppats på att de skulle gjort ordentliga produkter som faktiskt håller och fungerar.

Betyg: ★☆☆☆☆

Inläggsuppbyggnaden har jag lånat av fina Cajsa, tycker alltid att hennes recensionsinlägg är så väl uppbyggda och enkla att läsa.

Recension :: Pieces Rouge

 

Jag tänkte börja med en ny grej på bloggen – recensionsmåndag! Så om jag har en skönhetsprodukt att recensera, så kommer inlägget dyka upp på en måndag. Gillar den idén hehe, så here we go! Nästa vecka kommer en ny recension!
IMG_5652

Vad det är: Ett pigmenterat rouge från Pieces, inköpt på Vero Moda. Produkten innehåller 5 gram rouge, en skälig mängd produkt tycker jag!

Färg: Det här rouget är i nyansen ”Peach Melba”. En helt underbar persikofärgad nyans. Färgen var svår att återge på bild, den är mycket ljusare i verkligheten och verkligen persikofärgad, med en lite orange underton. Det fanns ett bra utbud med nyanser på Vero Moda också, så jag kan tänka mig att det finns en rouge för varje tycke.

Applicering: Den är helt underbar. Så himla pigmenterad, och den är så ”smörig” och krämig om ni förstår hur jag menar? Den glider på SÅ bra, jag snurrade runt penseln i dosan ett par varv första gången jag skulle använda den, och fick snart sota för det, jag blev nämligen superpigmenterad av rouge på ena kinden. Såg verkligen knasigt ut, så jag rekommenderar att ta lite, det räcker lång väg. Det räcker att doppa penseln 1-2 gånger för mig för ett fint resultat.

Hållbarhet: Jag har inte provat ha på den en hel dag, men jag har haft på den kanske 3-5 timmar åt gången, och då har den bara bleknat lite, så as far as I know, verkar hållbarheten vara bra också!

Pris: 6,95€ (!) för den här finfina produkten, väldigt överkomligt pris! Enligt Cajsa så kostar Pieces-rouget runt 20 kronor i Sverige, det ska finnas på Gina Tricot där!

Sammanfattning: För det överkomliga priset är det här en fantastiskt bra produkt, och jag kommer definitivt köpa fler! En pangprodukt tycker jag!

Betyg: ★★★★★

Inläggsuppbyggnaden har jag lånat av fina Cajsa, tycker alltid att hennes recensionsinlägg är så väl uppbyggda och enkla att läsa.

MaxFactor 2000 Calorie Mascara

maxfactor2000caloriemascara

Jag fick min pojkvän att köpa hem en mascara jag velat ha länge, MaxFactor 2000 Calorie. Jag har sett flertalet YouTubers och bloggare hylla den till skyarna, och när pojkvännen for på kryssning så passade det ju bra att köpa den på taxfreen. I det här settet kommer alltså två mascaror med, han betalade 18,90€ för detta. Den finns även bland annat på Ellos för 14,90€.

föreefter

Jag måste säga – jag är SÅ nöjd med den i det stora hela! Formulan var riktigt intressant, fuktig men ändå lagom torr för att inte kladda precis överallt, den var dock så bra att jobba med på fransarna. Den separerade fransarna fint, utan att det blev spindelben. Ögat på bilden är det som jag annars alltid har problem med. Ni ser säkert att fransarna på bilden till vänster är ihopklumpade? Jag är riktigt nöjd med hur jag fick till dem på efter-bilden! Det tog en del pill, men det gick bra! Borsten gillar jag också, jämntjock genom hela. Jag upplevde att man fick fransarna bättre separerade om man drog borsten i sicksack upp över fransarna.

Det jag är mindre nöjd med är hur den hade lätt att smulas och överföras på huden ovanför och under ögat. Det överfördes inte så mycket på ovansidan av ögat (mest på grund av att jag klantade mig), men på nedre fransraden ser ni att det smulade lite mer. Dessutom fick jag känslan av att mascaran lätt kladdade ihop de nedre fransarna, så jag fick dra bort lite av mascaran från fransarna.

Hållbarheten är jag också väldigt nöjd med! Jag applicerade mascaran vid 15-tiden idag, for till stallet och kom hem därifrån kl 20. Det såg exakt ut som när jag applicerade mascaran tidigare under dagen, och inte en smula hade trillat ner.
Allt som allt är jag jättenöjd med produkten, och jag skulle definitivt rekommendera den åt er!

Betyg: ★★★★☆