Cruelty Free-processen

Hej på er! Det är ju nu nästan exakt två månader sedan jag skrev det här inlägget om att jag skulle sluta använda djurtestade produkter. Jag tog tid på mig att fundera ordentligt på ”hur långt” jag vill ta mitt användnings”förbud”. Jag har valt att använda produkter från till exempel Urban Decay, trots att moderbolaget som äger UD testar på djur. Kanske inte helt Cruelty Free, men dock försöker jag ändå undvika dem så mycket som möjligt.

Så, hur har det gått? Jag måste säga att jag är väldigt stolt över hur det gått hittills! Jag rensade i min sminkhörna igår och blev väldigt positivt överraskad över hur få djurtestade produkter jag har kvar, efter att jag var färdig med gallringen. Dock rensade jag ännu mer efter bilderna nedan togs, så nu har jag ännu färre produkter. Glad :-)

IMG_6520

Till vänster, djurtestade produkter – till höger, icke djurtestade produkter. SER NI?! Nu i efterhand tänker jag nog slänga eller ge bort L’Oreal True Match foundationen också, den är fel färg för mig, plus att jag inte riktigt gillade hur den satte sig i mina linjer i ansiktet. Dock kanske bilderna är lite fel, jag är inte säker på om Parental Advisory Explicit Content-paletten är ej djurtestad, samma sak med Pieces-rouget längst ner till vänster. Orsaken till att mitt Smashbox-läppglanset är i ej djurtestat högen är för att jag hade läst någonstans att de testar på djur, och nu i efterhand ser jag att de ej testar, men att deras moderbolag testar. Och förresten, vet ni om Make Up Store är djurtestat? Jag har hittat källor som säger både och, men jag lade dem i cruelty free-högen ändå. Men isåfall använder jag slut på dem och köper inte igen bara :-) Jag kanske borde ha lagt produkterna jag var osäker på i en hög i mitten, nåja, man är efterklok ibland.

IMG_6534

Min nyaste älsklingsgrej är från Sleek MakeUP, en så himla vacker palett, i-Divine Au Naturel heter den. SÅ fin.

Och vet ni vad?! De här bilderna är tagna kl 03 i förrgår natt (eftersom jag jobbar nätter är jag uppe på nätterna även då jag är ledig) Orsaken till det fantastiska ljuset? Jag har ÄNTLIGEN fått hem mina studiolampor!! Det kommer ett inlägg om dem med en liten minirecension när jag använt dem :-)