En ny träningskompis

Alltså, jag är sååå glad! Nu när jag satsar mer på träningen och en hälsosam livsstil så har jag till en början räknat kalorier på det jag äter, vilket underlättar mycket. Nu kanske ni tänker ”åh herregud hon svälter sig själv” men nej, jag räknar kalorier för att se vad saker innehåller. Sen räknar jag inte alla kalorier exakt, utan höftar lite, 20-40 kalorier fel är inte hela världen. Använder appen Lifesum till att logga all träning och mat/vatten-intag. Jag vill helt enkelt lära mig mer om mat och dess innehåll, vad som är bra att äta och vad som är mindre bra. Har fått många ”aha!”-moments den senaste veckan. Sedan har jag börjat väga mig varje morgon också för att hålla koll på hur kroppen reagerar på olika matsorter och träning. Känns som en helt ny värld, haha. Just nu har jag gått ner nästan 6 kilo, så stolt över mig själv. Bara runt 24kg kvar före jag nått min målvikt :smile:

Nu får jag lugna mig, och återgå till det jag egentligen skulle skriva om, min nya träningskompis. Eller, kompis, snarare mackapär… Jag har nämligen gått och blivit med en Fitbit Blaze! Jag har spanat in den ett bra tag, suktat när reklamen har gått på TV och jämfört olika träningsarmband. Till sist kom jag fram till att det är Fitbit Blaze jag vill ha, jag beställde min härifrån för 237,90€. Såg den även på bland annat Coolstuff och Elec.fi.

2016-04-26 16.41.53

Alltså, kolla bilden här nedanför. HUR FIN?! Så jävla snygg, äääeeeehh. Den är ju som en kombination mellan en smartklocka och ett träningsarmband. Den mäter steg, puls, distans, kalorier och antalet våningar man går per dag. Dessutom har den timer, alarm som gör att klockan vibrerar när det är dags att vakna, man kan starta olika sorters träningspass och något som kallas för FitStar (jag har inte provat detta ännu). Man synkar den till datorn och/eller mobilen via Fitbit appen (man parkopplar via Bluetooth), där man kan se mer detaljer. Man kan också föra in mat- och vattenintag och vikt. Sen ska den också funka via telefonens GPS och se ens rutt man gått på telefonen efteråt, dock har jag inte undersökt detta ännu.

Vi ska ha mycket roligt tillsammans vi två, hihi!

2016-04-26 19.00.48

Mitt nya träningsschema

IMG_5239

I skrivande stund sitter jag vid köksbordet och försöker att inte röra mig i onödan, jag har nämligen grymmaste träningsvärken i rumpa och låren just nu. Faaaan vad skönt alltså! Ifall jag har några träningsintresserade läsare så ska ni få ta del av mitt träningsschema och hur jag tänker kring detta. Jag har ju inte tränat ordentligt sedan slutet av maj förra året, så det är på tiden att jag tog tag i träningen igen.

Måndag: Yoga & djupavslappning/bodystep + promenad
Tisdag: Träning på egen hand/spinning/överkropp + promenad
Onsdag: Better body/zumba/djupstretching + promenad
Torsdag: Rygg-axlar-nacke/överkropp/bodypump/bodycombat/spinning + promenad
Fredag: Bodybalance + promenad
Lördag: Vila från gymmet + eventuellt lätt promenad
Söndag: Bodybalance/spinning/bodypump + promenad

Så ser mitt schema ut, inne i veckorna blir det automatiskt lite hårdare träning, då har gymmet de allra bästa passen så det gäller att hänga på. Igår var jag på better body, så enligt schemat skulle jag då träna något av torsdagens pass. Dock följer jag kroppens signaler och tar det lugnt idag och tar endast en promenad. Ska dessutom hjälpa Petra & Jenna att flytta, så jag får lite träning ändå.

Det här schemat känns optimalt för mig just nu, och hittills har jag varit duktig och gått till gymmet de dagar jag ska gymma. Jag har dessutom möjlighet att variera mitt schema beroende på vad jag vill göra den dagen.

Kosten har jag inte riktigt kommit till ännu, men jag försöker hålla ner på det onyttiga och äta bättre mat, för att ta tag i det senare. Beach 2025 here I come :joy:

IMG_5240

Dags att komma igång med träningen!

Alltså jag skäms över mig själv och hur lat jag blivit (igen..!!) Kan lätt trycka i mig en hel chokladplatta och en 1,5l colaflaska… Och det märks på kroppen och på måendet. Nej, nu är det dags att sluta äta onyttig skit hela tiden och börja träna ordentligt.

Jag föll ju ur min träningsrutin när jag opererades för gallsten tidigare i somras, och har efter det bara ätit onyttigt och knappt rört på mig mer än då jag cyklat till jobbet (ca 4-5 km dagligen). Men nu känner jag att jag börjar få tillbaks min träningsmotivation igen, äntligen! Så nu ska jag införa mat- och träningsdagbok, börja planera min kost och träning och faktiskt följa det också, jag vet ju hur bra både kropp och knopp mår när jag får träna och se resultat.

Så idag, tisdag börjar jag med min träning igen, tjoho! Såhär kommer mitt träningsschema för resten av veckan se ut:

Tisdag: Spinning 30 min
Onsdag: Stallet + eventuellt zumba 45 min
Torsdag: Stallet + eventuellt bodypump 60 min
Fredag: Bodybalance 60 min
Lördag: Promenad på 2-3 km
Söndag: Spinning 30 min

Min kost ska inte innehålla onyttigheter i form av t.ex godis, cola, chips, onödigt mycket socker, you name it. Ska äta 4-5 bra mål mat per dag och verkligen laga mat och inte bara koka makaroner på kvällssidan för att man märker ”oj, jag har inte ätit sedan imorse” – inte okej! Jag ska fundera mer på min kost och planera mera, just kost är jag i allmänhet bedrövlig på, men man måste ju börja någonstans för att bli bra på det! Nu kör vi!

workforit

Hur håller man igång träningsmotivationen?

IMG_5239

Tjoflöjt! Idag tänkte jag ta och skriva lite om ett ämne som känns väldigt aktuellt för mig (och säkert många andra också!), nämligen hur man håller igång träningsmotivationen. Jag har ju haft gymkort sedan oktober/november 2014, och har tränat 3-5 dagar i veckan sedan det. I juli opererades jag för gallbesvär, och därmed har jag inte satt min fot på gymmet på över en månad. En månad, det är jättelång tid för mig! Så nu ska jag börja åka till gymmet, men känner att motivationen tryter, så jag tänker dela med mig av några tips åt er som lider av samma problem som jag.

Skriv ett träningsschema. Det här är jätteviktigt för mig, jag behöver ha ett schema att titta på om jag är osäker på vad jag vill göra, schemat för en veckas träning kan se ut såhär för mig när jag är igång:

Måndag: Yoga 45 min + djupavslappning 15 min
Tisdag: Promenad 5km + spinning 45 min
Onsdag: Promenad 5km + ben och armar 45 min
Torsdag: Vila med lätt promenad
Fredag: Promenad 3-5km
Lördag: Bodypump 45 min
Söndag: Zumba 45 min/Bodybalance 60 min/Spinning 45 min/Bodypump 45 min

Nu när jag inte är igång kommer jag träna 3-4 pass i veckan, med flera vilodagar med endast promenader.

Skynda långsamt! Den här punkten är jag jättedålig på, jag har lätt från att gå från 0-150 direkt och sedan ”vila” en vecka och sedan ”glömmer” jag bort att träna helt enkelt. Låt det gå gradvis!

Ha tålamod. Jätteviktig punkt, den går ihop med den här ovanför. Du tappar inte 10 kilo på två dagar eller två veckor, det tar sin tid. Låt det ta den tid det tar.

Sök inspiration! Omslut dig av positiva människor som peppar dig när det behövs. Det finns många Facebook-grupper som fokuserar på träning och kost. Personligen blir jag supermotiverad av att se andras arbete, om någon gjort en grym viktresa kan jag inte hjälpa att jag blir motiverad själv.

Musik. För mig är det viktigt att ha bra att musik att träna till, peppande musik med bra beat är ett måste. Det finns en funktion på Spotify där låtvalen påverkas av hur snabbt du rör dig också!

Planera träningspassen. Om jag tränar själv är det viktigt för mig att jag skriver upp vad jag ska göra under passets gång, t.ex. vilken övning jag ska göra, hur många repetitioner och set jag ska göra. Har jag ingen plan så blir det oftast ”äsch ett par knäböj där, några armcurls där” och ingen riktigt effektivitet.

Tänk på vardagsmotionen. Såklart är vardagsmotionen jätteviktig, att ta bilen till affären är ju lätt hänt om orken tryter. Men försök promenera och cykla vart du än ska, ta trapporna istället för hissen. Det är kanske inte ett tips på hur man håller upp motivationen, men ett tips på hur man kan röra på sig lite extra.

Köp en ny träningsoutfit! Det här kanske är väldigt ytligt, men jag älskar att känna mig fin på gymmet, så tryter motivationen så piggar lite nya kläder upp mig.

Ta tummen ur! Jag har svårt med den här, det är ju lätt att stanna i soffan och titta ett extra avsnitt av sin favoritserie… Jag försöker hålla min träningsväska packad och fräsch, så att det bara är att sticka om man får lust.

Stirra dig inte blind på vågen. Den här riktar sig främst till dem som siktar på att gå ner i vikt. Jag har lätt att stirra på vågen och bli besviken på siffrorna, medan det egentligen har hänt en massa med kroppen som vågen inte förstår. En månad hade jag gått ner 0,2kg trots att jag hade tränat stenhårt, men jag hade förlorat -5 cm runt magen ändå. Mät dig helt enkelt, och fotografera!

Gör upp slutmål och delmål. Den här punkten är jag jättedålig på, men allt kan ju förbättras, right? Det är jättebra att lägga upp ett slutmål, t.ex. vill jag gå ner 30kg. Men vägen dit kan kännas lång, så därför kan det vara en fördel att lägga upp flera delmål så att motivationen inte tryter.

Nu hoppas jag ni har hittat flera tips att följa! Har ni några fler tips att tillägga? :-)
IMG_5240

Bra slut på träningsveckan

Tjosan! Jag har alldeles nyss stigit innanför dörren här hemma, efter att ha varit på ett svettigt zumbapass! Jag var ju tyvärr inte och zumbade alls i förra veckan på grund av förkylningen, så idag kände jag mig riktigt efter (de hade lärt sig en ny dans förra veckan, så jag var heeeelt lost).

Men (uttala det som Tony Irving gör – MÄNN) jag kämpade på så gott jag kunde, och nog blev jag svettig allt! I slutet orkade jag knappt lyfta armarna och jag fick nästan blodsmak i munnen, så nog blev det ett ordentligt pass trots allt! Stod i duschen i säkert 20 minuter och fick seriöst kämpa för att få upp armarna i håret haha.

Räknade lite och skrattade, det är 4 låtar som Pitbull medverkar i medan vi dansar, ganska roligt, Fireball, Closed Doors, Timber och I Like How It Feels. Men jag klagar inte, Pitbull har grymma danslåtar ;)

Efter passet tog jag en kopp varm choklad och satt mig ner i massagestolen för att försöka få liv i min stela rygg efter gårdagens filmande i 3 timmar, så det var riktigt skönt att få musklerna uppmjukade lite grann.

Nu ska jag laga mat, vi hörs senare!

10527907_10152463034553929_7025874724287899347_nOldie

 

Rehabiliteringsvecka

Äntligen ett ordentligt träningsinlägg på bloggen, tjoho! Den här veckan så blir det ganska mycket ”rehab” på gymmet. På grund av att jag har varit förkyld så vill jag inte börja med att anstränga mig allt för hårt, så jag ska mest gå på pass som är i HOT-studion under de infraröda lamporna, på stretching och liknande.

Jag tror på att det är superviktigt att variera sin träning, och lägga in lugnare veckor där emellan, för att kroppen ska få ”landa” i allt den har utvecklats i.

Såhär ser mitt träningsschema ut för den här veckan:

träningsschemav17

Långfredag

Heeej! Långfredagen har känts väldigt kort faktiskt, jag och Dan vaknade runt kl 12 men steg upp och åt frukost först kl 13. Runt 13.30 for vi till ABC på kaffe med Fia, Johanna, Hoffa & junior och Jonas, där satt vi och pratade om allt möjligt, helt plötsligt var klockan 16.15, liksom hur hände det? Efter det for vi hem och  chillade en stund innan jag packade gymväskan och for till gymmet. Gick på löpbandet i 35 minuter, 17 minuter av det sprang/joggade jag, så himla stolt över mig själv :D Efter det gjorde jag lite övningar på mattan, puh, det fick verkligen upp pulsen på mig :D

Nu är jag hemma igen, ligger i soffan och tar det lugnt och tittar på missade Youtube-videos. Åt lasagne tidigare, nomnomnom det var så himla gott! Ha en fortsatt fin fredagskväll, så hörs vi imorgon!

2015-03-28 11.17.09Bild från i lördags :)

Danni ♥ träning

Alltså, hur skönt är det inte att få åka till gymmet, släppa alla tankar på vardagen och bara fokusera på att träna? Finner inga ord. Igår var jag slutkörd efter en lång dag i skolan och ett intensivt möte vid banken, men pallrade mig iväg till gymmet ändå på ett rygg-nacke-axel och stretchingpass.

Nu i efterhand känns kroppen helt fantastisk. Mjuk som smör och utstretchad, så himla skönt. Jag har inte varit såhär mjuk i kroppen på ett bra tag, snacka om effektiva 45 minuter utan allt för hemsk smärta. Från och med nu bokas detta pass in varje onsdag ;)

Mitt tips till er om ni velar på om ni ska åka till gymmet – åk! All motion är bättre än ingen alls. Ta hand om er ♡

IMG_2463En lite orelaterad bild till inlägget, men hade ingen bättre :)

Myssöndag

God kväll på er! Ett sent hej från mig här, jag har inte alls haft tid att sitta vid datorn idag, men som tur är hade jag ju ett tidsinställt inlägg som fick underhålla er. Jag har haft en riktigt skön dag, sov ut till runt 11.30 då jag steg upp och lagade frukost åt mig. Tog det lugnt och åt frukost i lugn och ro, och kikade ikapp på lite Youtube-videos som jag missat under veckan.

Sedan for jag till gymmet till 15.30 och dansade zumba en timme, usch vad det märks tydligt att kroppen inte är i toppskick nu då jag inte tränat regelbundet, men nu ska det bli ändring på det!

Efter gymmet for jag till butiken och handlade, dock hade de inget bröd alls (!!) på Citymarket, så fick åka till K-Market efter att jag kommit hem. Därefter sminkade jag mig snabbt, lade på ugnen, spelade in en video och lagade maten klar, åh vad gott det blev. Blev ris och chicken wings idag, nomnomnom.

Nu ska jag kika på en Pewdiepie-video och sedan ska jag gå till sängs. Vi hörs imorgon boos ♡

IMG_2437